18/04/2017

KaiCell Fibers ja CHTC vahvistavat yhteistyötään

CHTC Group delegaatio vieraili Suomessa 8.-11.4.2017 varapääjohtajan Wang Dongxingin johdolla. CHTC Group on tekstiiliteollisuuden ja erityisesti viskoositeollisuuden eräs vaikutusvaltaisimmista yrityksistä. Yrityksellä on omaa tekstiiliteknologian tuotantoa, suunnitteluosaamista sekä viskoosinvalmistusta. Kiinassa ovat maailman suurimmat viskoosimarkkinat - 4 miljoonan tonnia vuodessa.

Vierailun isäntänä toimi KaiCell Fibersin johto ja kehitystiimi. Vierailun aikana tavattiin myös valtioneuvoston edustajia. Valtioneuvoston terveiset toi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Vierailun aikana kumppanuutta vahvistettiin allekirjoittamalla yhteistyösopimus KaiCell Fibersin kanssa. Yhteistyösopimus on jatkoa lokakuussa 2016 solmitulle aiesopimukselle.

“Oli ilo tavata Suomessa. Suomella on runsaat ja kestävällä tavalla hoidetut metsävarat, innovatiivinen toimintaympäristö ja kyky yhteistyöhön. Yhdessä KaiCell Fibersin osaavan tiimin kanssa me vauhditamme Arbronin kehitystyötä” kertoo varapääjohtaja Wang Dongxing ja jatkaa ”Arbronin avulla muokkaamme viskoosin arvoketjun uuteen uskoon ja samalla rajaamme viskoosinvalmistukseen liittyvää ympäristöongelmaa.”

Toimitusjohtaja Jukka Kantola lisää “Etenemme täysin suunnitelmamme mukaan. Nyt oli aika edelleen tiivistää yhteistyötä vahvistaaksemme tavoitetta rakentaa Arbron-tuotanto Paltamoon vuoteen 2021 mennessä. Meillä on parhaat resurssit käytössämme lähtien Kainuun hyvin hoidetuista ja kasvavista metsävaroista päätyen Kiinan valtaville tekstiilimarkkinoille. Kaikki tahot tässä ketjussa on sitoutuneet yhteiseen tavoitteeseen ja kehitystyöhön.”